Ga naar de inhoud

Klachten over uw bewindvoerder?

Klachten over bewindvoering

Heeft u klachten over uw bewindvoerder of de manier waarop het bewind uitgevoerd wordt. Dan kunt u deze hieronder kwijt via een comment. Wij zullen proberen advies te geven in deze vaak persoonlijke en lastige situaties. Een klacht kan namelijk ontstaan door een miscommunicatie of ander misverstand. Beide partijen ervaren hierdoor vaak problemen in het uitvoeren van hun taken. De schuldenaar in het reduceren van zijn schuld en de bewindvoerder in het uitvoeren van zijn advieswerk. Dit moet z.s.m. opgelost worden wil bijvoorbeeld een minnelijk traject tot een goed einde komen.

Direct schuldhulp of budgetbeheer nodig? Neem contact met ons op en ontvang binnen 24 uur hulp.

Schuldhulpverlening aanvragen

Let op: wij zijn een onafhankelijke organisatie

Let op

Let op. Het is nooit de bedoeling om mensen persoonlijk aan te vallen. Leg uw situatie daarom geheel anoniem uit met zoveel mogelijk detail. Hierdoor kunnen wij beter een inschatting maken van de situatie en advies op maat geven. Vaak helpt een frisse blik om tot een probleemoplossing te komen.

Schuldhulpverlening nodig? Neem contact met ons op en ontvang direct hulp met uw schulden.

Hulp aanvragen


Let op: wij zijn een onafhankelijke organisatie

31 reacties op “Klachten over uw bewindvoerder?”

 1. Goedendag,ik heb een vraag.
  Mijn vader zit onder bewind, en ik doe de boodschappen en zo voor mijn vader, die redt dat niet.
  Nu wil de bewindvoerder alle afschriften van mijn vaders leefgeldrekening zien.
  Ze zegt dat ze die moet opsturen naar de rechter.
  Ben ik verplicht om ze op te sturen naar haar.
  Ik voel mij gecontroleerd door haar, of ze mij niet vertrouwd en daarom wil inzien.

 2. Ik heb al 7 jaar bewind, zonder problemen. Ben inmiddels 3 jaar schuldenvrij, heb een goede baan en iedere maand komt er 3700,- bruto binnen.
  Nu ontvang ik al 3 weken geen geld van de bewindvoerder. Geen leefgeld en ook niet mijn maandelijkse extra opname van 500,-.
  Dit terwijl het geld er wel is en ik schuldenvrij ben.
  Ik kom hier nu door in de problemen, kan rekening fietsenmaker niet betalen, dus die loopt op met “stallingskosten” omdat ik de fiets niet ophaal. Tevens moet ik nu 6 dagen in de week 8 km heen & 8 km terig lopen voor werk. Dit breekt op en gaat ten koste van mijn werk. Gisteren een waarschuwing gekregen omdat ik te laat kom en niet goed functioneer door honger, moeheid en stress.
  Ik heb uiteraard al meerdere mails gestuurd met het verzoek tot uitbetalen, maar zonder resultaat.
  Wat moet ik nu doen? Sta met rug tegen de muur en dit is erg frustrerend. Ik werk mij een slag in de rondte, er komt meer dan genoeg geld binnen maar ik kan er niet bij.
  Dit gaat mij zo mijn goede baan kosten, en dan? 🙁

 3. Graag wil ik je aandacht vragen voor een kwestie die mij zwaar op de maag ligt en waarbij ik hulp nodig heb.

  Kortgeleden ben ik vrijwillig onder bewindvoering gegaan, waarbij ik aanvankelijk geen ernstige schulden had en toch werd geadviseerd door Loyaal Bewindvoering om deze stap te nemen. Net voordat het bewind werd uitgesproken, ontving ik echter onverwacht een financiële meevaller waardoor ik al mijn verplichtingen in één keer kon voldoen. Ik nam direct contact op met mijn bewindvoerder en kreeg te horen dat mijn dossier zou worden gesloten, aangezien mijn situatie was veranderd. Echter, tot mijn verbijstering ontdekte ik na de uitspraak van het bewind dat mijn verzoek om afsluiting van het dossier niet was gehonoreerd en dat ik onverwachts onder bewind stond.

  Vanaf het begin had ik mijn bedenkingen bij de handelwijze van mijn bewindvoerder, met name omdat zij sterk aandrongen op het afgeven van mijn DigiD. Na navraag bij diverse instanties bleek dit niet verplicht te zijn. Toen ik hierover opheldering vroeg, werd ik zelfs bedreigd met het niet meer te woord staan totdat ik mijn DigiD zou afgeven. Mijn formele klacht hierover werd zonder degelijke argumentatie afgewezen.

  Daarnaast werden mijn rekeningen geblokkeerd, wat resulteerde in grote hinder voor mijn financiële situatie. Ondanks herhaalde beloftes werden deze blokkades niet opgeheven, wat leidde tot verdere frustratie en financiële problemen.

  Ook het verkrijgen van inzage in mijn financiën bleek een obstakel. Tijdens mijn bewindvoering kreeg ik geen enkel overzicht van mijn financiële situatie, wat voor grote onzekerheid zorgde.

  Tot overmaat van ramp kwam ik erachter dat mijn bewindvoerder mijn persoonlijke gegevens openbaar had gemaakt in reactie op een review die ik had achtergelaten. Mijn naam en mijn privésituatie werden zonder mijn toestemming gedeeld, wat mij in een kwetsbare positie plaatst vanwege eerdere ervaringen met stalkers. Daarnaast heb ik een vrij unieke naam waardoor ik makkelijk te vinden ben op het internet. Ik heb nooit en te nimmer toestemming gegeven om mijn gegevens op deze manier te gebruiken omdat dit privacygevoelige gegevens zijn. Ik ben er mentaal helemaal kapot door en het lukt mij hierdoor ook niet meer om te werken en normaal te leven.

  Daarnaast wil ik benadrukken dat mijn bewindvoerder een ZZP’er is en dat hij zijn eigen klachten behandelt, wat een belangenconflict kan veroorzaken. Dit kan de objectiviteit en onpartijdigheid van de klachtenafhandeling beïnvloeden, aangezien de bewindvoerder mogelijk niet volledig neutraal kan zijn in het behandelen van klachten tegen zichzelf.

  Momenteel bevind ik me in een uitzichtloze situatie waarin ik nergens terecht kan met mijn klachten. De gangbare kanalen bieden geen oplossing, waardoor mijn vertrouwen in het rechtssysteem ernstig is geschaad. De kantonrechter geeft aan dat omdat ik niet meer onder bewind sta geen klacht bij de rechtbank in kan dienen. De politie geeft aan dat het een civiele zaak is. De branchevereniging NBBI zegt niks voor mij te kunnen doen en verwijzen mij, net zoals alle andere partijen, door naar de bewindvoerder.

  Ik stuur dit verhaal ook namens de andere slachtoffers. Helaas heb ik met hen geen contact kunnen leggen.

  Wat wellicht misschien handig zou kunnen zijn voor jullie is dat deze meneer bij ‘Kwadraat bewindvoering’ heeft gewerkt. Zo te zien wordt deze gerund door zijn familie. Opvallend is dat bij zowel kwadraat bewindvoering als bij Loyaal Bewindvoering alle vijf sterren recensies van hemzelf, vrienden, familie en medewerkers zijn.

  Heeft iemand een idee waar ik terecht kan met dit verhaal? Ik wil niet dat mijn gegevens openbaar staan tevens staat de ex bewindvoerder mij niet te woord en nemen ze ook geen klachten aan.

 4. Ik sta onder bewind, nu is het zo dat er netto 2130 euro binnenkomt elke maand! Echter heb ik nu al 2 weken geen leefgeld, omdat er teveel is afgelost waardoor er geen geld meer is voor mij. Hoe kan dit? Mag dit zomaar…

  1. Schuldsanering.help

   Hoi Wim, jeetje wat vervelend om te horen! Dat kan natuurlijk niet gezien u van het leefgeld moet leven. Dit mag ook niet zomaar zonder reden veranderen en moet altijd in overleg. Wel bent u natuurlijk schuldenaar dus trekt vaak aan het kortste eind als er extra financiële middelen zijn. Ga in gesprek aan met uw bewindvoerder, dat is het beste voor iedereen. Ik hoop dat u het kan oplossen samen met de bewindvoerder.

 5. Ik zit verplicht in de bewindvoering. Ik zit in de uitkering . Heb hier en daar wat gewerkt. Ik had een ict traject aangeboden gekregen en daarna mocht ik aan het werk maar omdat ik aleen 50 euro leergeld heb kon ik elke dag het vervoer niet betalen. Mijn bewindvoering wou mij de vervoer kosten niet betalen . Daarom mocht ik niet meer verder met het traject. Vorige week kreeg ik een mooie baan aangeboden alleen had ik een andere rekening nummer doorgegeven aan de werkgever. Mijn bewindvoering nam.contact op met mij en ik zei dat ik dat goed ga maken en recht ga zetten. Maar daar had ze niet genoeg aan en ze ging contact zoeken met mijn werkgever en daardoor ben ik afgewezen voor mijn baan.door haar dus!!! Wat moet ik hiermee..

  1. Schuldsanering.help

   Beste,

   Weet u zeker dat de afwijzing alleen komt door het veranderen van een rekeningnummer? U kunt hierover wellicht navraag doen bij de werkgever. Daarnaast, bent u verplicht om uw gehele financiële situatie ten alle tijden te delen met uw bewindvoerder. Een nieuw bankrekeningnummer openen zonder de bewindvoerder hiervan op de hoogte te stellen mag niet.

 6. Hallo,

  Ik heb een vraag, ik ben erg verdrietig. Want ik voel me ontzettend in mijn vrijheid beperkt. De boodschappen zijn heel duur, en ik kom niet rond. mijn vriendin betaalt alles en heeft nu geen geld meer omdat haar mobiel stuk was en laptop en ze nieuwe moest kopen. Ik wil niet zo afhankelijk zijn en ook mee betalen, ik leef ook nog gratis bij haar. Een andere vriendin van mij zit in de daklozenopvang en krijgt van haar bewindvoerder 100 euro per week, terwijl zij ontzettend in de war en psychotisch is altijd. Ik ben eigenlijk best gezond nu, en heb maar zelden psychoses. Zij krijgt 100 euro per week en gratis eten bij daklozenopvang en ik kan niet eens mijn boodschappen betalen, ik sta 1000en euros in de schuld bij carlijn, maar ze zegt laat maar zitten. maar ik voel me echt rot erover. we kunnnen nu niet eens eten kopen, dan moeten we stelen. en dat wil ik eigenlijk niet en wordt ik gestresst van. Ik leef in ontzettende armoede en voel me heel afhankelijk. ik wil ook graag een mobiel overkopen van iemand voor 100 euro een motorola want ik heb nu niks. ik heb ook een laptop nodig maar ik krijg toch mijn geld niet. Ik ben gewoon oprecht, en ik voel me erg in mijn vrijheid beperkt dat iemand anders dit steeds voor mij bepaalt terwijl ik eerlijk ben. Ik wil een studie volgen en dat wordt tegengehouden. Het is net een gevangenis. Ik heb nu geen telefoon, zou ik 100 mogen, om deze te kunnen overkopen, en zou ik ipv 70 100 per week mogen, en kan dat ipv donderdag vandaag gestort worden als dat mogelijk is alleen de telefoon is ook goed. ik ben verdrietig nu omdat ik niks kan geen opleiding en niemand in me gelooft jij of mijn moeder. ik wil ook wel is een cadeautje kpen voor mijn vriendin zoals zij voor mij en dit kan nooit sterker nog zij betaalt alles bijna voor mij en ik leef hier gratis en voel me heel schuldig.

  zou ik vandaag 100 mogen voor de telefoon, foto bijgevoegd, die koop ik van vriendin die nu een nieuwe heeft besteld met abbonnement
  en extra 50 voor leefgeld, want we kunnen geen eten kopen, zij moest nieuwe telefoon en laptop kopen, en ik ben afhankelijk van haar. en wil dit niet zijn.

  ik voeg een afbeelding van de telefoon bij en van de rest wil ik gewoon eten en hondevoer kopen.

  dan hebben we het later wel over studie etc. dat zijn geen basisbehoeften een telefoon vind ik nergens zo goedkoop een smartphone en ik wordt gek zonder, en mnijn moeder is steeds boos dat ik niet bereikbaar ben, en ik wil ook niet via mijn moeder ik ben 28 en wil onafhanklelijk zijn.

  zou je mij 100 euro voor overkopen telefoon willen overmaken
  50 om te eten en hondevoer te kopen
  en mag ik ipv 70 100 per week dit kan ook wel gewoon donderdag

  die studie etc. bespreken we later dan wel dit heeft voorrang en vooral eten ik wist niet dat ze helemaal blut was omdat ze ook voo rmij zorgt en dingen moest kopen. en haar ouders nog wat terugbetalen

  kan dit? 150 euro voor basisbehoeften van de mens, ik v oel me in co mplete armoede leven waardoor ik bijna de neiging krijg te gaan stelen en dit wil ik niet. en ik wil ook niet afhankelijk zijn van mijn vriendin en mijn moeder.

  dankjewel

  en mag die 70 verandert worden in 100 de boodschappen zijn extreem duur en die vriendin van me eet gratis bij de daklozenopvang, is erger in de war dan ik en heeft ook gedwongen bewindvoering, dit is niet eerlijk, ik red me niet zo, die andere dingen komen dan later wel.

  vandaag 150
  en 70 veranderen in 100

  dat zou heel fijn zijn dan heb ik weer een telefoon en kan ik eten. en ben ik beetje onafhankelijk en voel ik me in mijn basisbehoeften voorzien.

  kan dit wel vandaag nog want mn vriendin heeft dus ook geen geld meer en geen hondevoer omdat ze haar uitkering met mij deelt en onverwachte kosten had. dus kan ook neit op haar zak teren. wat steeds moet. mag ik in mijn basisbehoeften worden voorzien ten minste, die studie enzo ga ik verder uitzoeken en je over informeren.

  Hartelijk bedankt alvast.

 7. Beste Lezers,

  Ik heb in 2019 op aandringen v Ex die toen wilde Scheiden de Rechter gevraagd of ik Financiële hulp kon krijgen vanwegen Geestelijke problematiek!
  Ik heb toen via Werkgever mij gemeld bij Kredietbank. Zei hebben werkelijk totaal nergens moeite voor gedaan mij inzicht te geven en proberen anders met geld om te gaan! Enige wat ze altijd zeggen ER IS GEEN GELD EN KUNNEN HET NIET MAKEN. Eerst geloof je hier wel in omdat je te zwak bent hier tegen te strijden.
  Werkelijk alles houden ze tegen!! Huurwoning was geen butget voor, Auto is niet mogelijk moet mijn kind op het skatebord huiswaards brengen ze gaat hier geen geld voor geven, en omdat ik een autohandelaar had gevraagd te helpen zegt ze letterlijk ik ga niks betalen dan ga je maar aan zijn deur en los je dit maar handmatig op! Mijn geld wegenbelasting, verzekering enzo heeft ze zich ook gepakt en alweer is er geen geld😡 Geen schulden 2300euro netto pm en ze gaat geen extra geld verstrekken want dat is er niet!!!
  Ze kleineerd zegt dat ze de Rechter adviseerd tot levenslang bewint!! Brengt mij diep in de chit!! weigerd abonnement te betalen waar nu deurwaarderskosten aan zitten wat ze natuurlijk tegen me kan gebruiken!! Geen geld kapper, verjaardag, mijn kat moet ik maar verkopen en ze manipuleerd, delegeerd, en misbruikt haar machtspositie waarbij ze ook nog lacht geniet, en schriftelijk bevestigd dat ik van mijn leefgeld alles moet doen! Zelfs Vakantietijd wijst ze naar mijn leefgeld v 60euro waar ik makkelijk van op vakantie kan gaan! Geen wasmachine, droger, koelkast, vriezer of wat dan ook Antwoordt de Rechter zei dat je met je leefgeld moet zien te overleven ik ga niks extra’s verstrekken 😡 Tandarts, Dierenarts dat kan alleen als er genoeg binnen komt!! Wat natuurlijk never zo is. In Januari was er 13.000 euro en nu opeens 16cent in onvoorzien.
  Deze vrouw heeft als doel mij opzettelijk het leven onvriendelijk te maken en wil dat ik bij haar onder bewint blijf!!
  Terwijl ik nooit om dit mens M.JANSSEN heb gevraagd! Ze heeft zich gewoon onaangekondigd zonder gesprek aan mij gelinkt. Het wordt langzaam ondraaglijk en onmogelijk kwaliteit van leven te genieten en loop op kapotte schoenen wat dit mens alles behalve interesseert. Mijn kind heeft geen euro spaargeld waar niet eens een potje voor is.
  Wie kan mij alsjeblieft helpen te verlossen van dit monster?

 8. Hoi

  Mijn vriend die in juli overleden is zat bij Dichtbij Bewindvoering.
  Ik heb hun manier van doen van dichtbij mee mogen maken.
  Hun respectloze manier met het omgaan van hun clienten.
  Het nooit reageren op oproepjes en vragen. Om de haverklap een andere bewindvoerder. Gewoon geen woorden voor.

 9. Dank voor de mogelijkheid mijn klacht over http://www.stedambewind.nl Marloes van der Zalm te geven.
  Uit eigen vraag heb ik Stedam/Marloes van der Zalm benaderd met de vraag tijdelijk bewindvoering toe te passen. Met als doel schulden af te lossen. Sinds de start van de bewindvoering was alles goed. Echter toen de ellende van inflatie begon en feitelijk het weekgeld van 40 euro met 200% tot 300% in waarde/uitgeef mogelijkheden daalde begonnen de problemen. Marloes van der Zalm (haar bedrijf = Stedam bewindvoering) wijgerde weekgeld te verhogen tot een passende weergave/noodzakelijkheid rond te komen. Ook met inkomsten via werk was er geen verhoging van weekgeld mogelijk.Dat wat WEL mogelijk was = reserveringen opbouwen voor ”wie zal het zeggen ?? ” . Realistisch gezien kwam ik veel geld te kort om boodschappen/eten te doen en over kleding en persoonlijke verzorging/kosten maar niet te spreken. ”Dat zijn extra uitgaven ” volgens Marloes van der Zalm/Stedam.
  Met veel moeite heb ik sinds kort de bewindvoering kunnen beeindigen en heeft Marloes van der Zalm de bewindvoerders-rekening losgekoppelt van haar bedrijf/Stedam . Waar ik nu mee overgebleven ben is een rekening die blijkbaar op mijn naam staat terwijl ik GEEN betaalpas heb , GEEN toegang tot de rekening , geen internetbankieren en geen specificaties! ” Marloes van der Zalm :– ”Ik moet dat zelf maar regelen met de bank”
  Schandalig vind ik bovenstaande EN ik raad iedereen STERK AF met Stedam Bewindvoering=Marloes van der Zalm in zogenaamde bescherming te treden!
  Niet Doen !
  Nogmaals dank voor het kunnen posten van mijn ervaring,
  en met vriendelijke groet naar de beheerders van deze pagina
  Pepijn Sunderman.

 10. Dichtbij bewindvoering breda nooit doen
  Ik vertrek na 7jaar met een mini rest schuld wat ik zo kan aflossen van de kosten die hun maandelijks vragen.
  Brief aan de rechtbank gedaan hele procedure rond gegaan gelijk gehad van de rechter per 1juni stopt het bewind vertrekt halverwege mei mijn vast contactpersoon.
  Nu is het een puinhoop nog een kleine week wachten al twee weken geen weekgeld gehad terwijl er positief saldo is staat dik 2000 beschikbaar ik.krijg gewoon 0 en contact krijgen ho maar via hun misselijke smart fs app kan 100 vragen en berichten sturen maar er worden er 0 beantwoord klachten brief gestuurd naar die misselijke vent die mijn dossier heeft overgenomen maar daar word überhaupt niet op gereageerd wel hun eind afrekening geïnd echte meneer middelman klootzak tis dat het zo over is en dat ik je niet weet te vinden anders had jij je avond eten ook niet opgevreten een gezin met twee kindjes zonder niks zetten ik ken heel deze man niet das het ergste maar ’t lijkt wel pesterijen omdat ik zelf einde bewind heb geregeld in een keer is contact haast onmogelijk en lukt het wel word er gesproken net of ik een dombo ben 7jaar geld trekken is genoeg zo maar je kan gewoon nergens terecht voor hulp ik ben echt blij als het 1juni is dan maar zien of die rat niet ons gezin verder naait ik was tevreden over dit bedrijf tot mijn zaakwaarnemer vertrok nu is het een grote puinhoop daar en bereikbaarheid extreem slecht absoluut geen aanrader niet doen je kan beter via een goed advocaten kantoor hulp zoeken en deze pestkoppen ontwijken ik ben heeeeeeeel blij dat ik ervan af ben wel jammer dat het zo moet bijna 7jaar alles goed en dan de laaste 3weken de grootste ellende ooit

 11. Ik zit dus met enkele vraagtekens. Ik heb dus 1 schuld open staan van nog geen plus minus 700 bewind heeft aangegeven dat het allemaal de goede kant op gaat en dat ik in dec al in een traject kan om bewind te stoppen en vanaf dat moment het zelf te gaan doen. Dit is berekend op de eind datum waneer mijn laatste openstaande schuld is afbetaald inkomen is stabiel en er zijn weinig extra uitgaven die gedaan worden. Nou heb ik net zoals de meerderheid energie toeslagen gekregen en dit is apart gelegd echter was deze in mijn geval bijna niet nodig omdat ik een klein bedrag bij moest betalen na eind afrekening waardoor er een flink bedrag over is. Toch wilt bewind vakantie geld plus minus 900 en belasting teruggave van boven de 780 weg leggen en laat te kennen mijn openstaande schuld niet eerder af te willen betalen ookal is dit dus mogelijk en kan deze schuld bij wijze van nu al opgelost worden waardoor ik sneller in dat traject kan om zelf mijn financieele gebeuren te doen zonder hulp van derden (bewind).
  bewind gaf te kennen dat zij hier zeker een akkoord op geeft bij kanton gerecht als het zover is. Maar naar mijn idee kan ik dus veel eerder van bewind af en zit ik dus met het idee dat ze mij perse tot dec wilt “gijzelen voor de inkomsten die ze binnen krijgt vanuit mij” met dat idee loop ik dus rond want ze pakt niet alleen de toeslagen en belasting teruggave en vakantie geld af maar ze lost mijn laatste openstaande schuld ook niet sneller af terwijl we aan extra opgespaard geld toch over de 2800 euro praten. Kan ik hiermee naar het kanton gerecht want als ik hierover begin tegen mijn bewind zegt ze er niet veel over buiten het feit dat ze wat weg wilt sparen terwijl er elke maand al 200 a 300 weggespaard kan worden aan geld wat ik niet op vraag en vraag ik dat wel een keer op wilt ze hier niet aan beginnen omdat ze wilt sparen. Vind het dus allemaal erg vreemd worden en vraag dus via deze weg advies wat ik kan doen. Ik heb verschillende aantekeningen gemaakt mede door onview afschriften op papier krijg ik ook niet ookal is daar meerdere malen om gevraagd. “Daar is onview voor daar kan je alles op zien”.

 12. Martijn Korremans,

  Alle betrokkenen inclusief de rechtbank en mijzelf zijn opgelucht dat u niet meer mijn dossier en belangen behartigt.

  U heeft alle schuldeisers aangeschreven en gemeld niet meer mijn bewindvoerder te zijn zonder geschreven /ontvangen uitspraak van de rechtbank . Dit heeft u zonder mijn medeweten en dat van mijn nieuwe bewindvoerder gedaan terwijl ik wel uw facturen heb betaald . Jij hebt met je handen in mijn geld kassalade gezeten. Collega bedrijven spreken daar schande van.

  Ik heb enorme spijt dat ik in uw pitch ben getrapt. Alle beloftes en toezeggingen die jij gedaan hebt bleken waardeloos.

  Ik ga alle schuldeisers persoonlijk aanschrijven en mijn relaas doen.

  In mijn optiek bent u niets waard en leeft u van de zwakte/ellende van hulpbehoevenden. (Bloedzuiger)

  Met absoluut geen vriendelijke groet maar met geluk dat ik eindelijk van Loyaal bewindvoering af ben.

  Slachtoffer

  Maarten Jansen

 13. Unibewind maakt schulden naast mijn bestaande schulden.
  Mag dit wel want, mij is verteld door de zelfde bewindvoerder dat ik geen nieuwe schulden mag maken. Waarom zij dan wel?

  Ik ben bij de arts geweest voor ischias, moest naar fysio. Maar doordat ze de rekening van anderhalf jaar terug ( €141,00 ) niet betaald hadden kon ik er niet heen. Er was wel een heel groot bedrag al betaald €1,02. HAHA

 14. L.s. ,
  Rabewindvoering Dronten is echt schandalig bezig. Mijn vriend “krijgt” 50 euro per week leefgeld. Onmogelijk. Ik heb een nieuwe baan voor hem gevonden. Hij verdient nu 2x zoveel, maar zij stoppen alles in hun eigen zak. Schándalig. Geen geld voor kleding,kapper en ga zo maar door. Geen overzichten over de stand van zaken. Niks. Ze lullen maar wat. En brengen véél geld in rekening voor wat zij (niet) doen. Kortom….géén aanrader. Oplichters. Profiteren van mensen die ten einde raad zijn….enz. enz. Niet normaal.

  1. Ja bij net zo met hun, ik had een slechte review gepost en zou alleen mijn geld krijgen als ik dat weghaalde helaas weggehaald nog steeds geen geld,waardeloos bedrijf gelukkig heb ik alle telefoon gesprekken opgenomen, ik naar de klote hun ook

 15. Mijn bewindvoerder heeft zonder overleg mijn rekeningnummer gesloten waar mijn kinderoovangtoeslag op gestort wordt. Dit wordt nu naar mijn leefgeldrekening gestort. Al een jaar moet ik elke maand mailen om te zorgen dat ik de toeslagen krijg. Ze willen het niet rechtstreeks naar de opvang storten, moet via mij. Nu hebben ze de toeslagen weer naar mijn opgeheven rekening gestort. Die ze zelf hebben opgeheven. 4 dagen later nog geen toeslagen. Elke maand gaat het fout. Ze maken er een rommel van. Ik wil een klacht indienen tegen ze. Sta ik sterk en hoe groot is de kans dat ik kan overstappen naar een andere bewindvoerder?

 16. Beste,

  Mijn vriend zit nu 2 jaar in een minnelijk traject met een beschermingsbewindvoerder.
  Echter zijn wij erg on tevreden over de handelingen van de bewindvoerder,

  Allereerst is ons niet gemeld dat de eerste bewindvoerder een potje bij de organisatie ervan heeft gemaakt en uit zijn functie is gezet, door het lange wachten en deze onverhoopte zaak is de voorlopige inkomsten berekening verkeerd ingevuld en kwam er een rekening binnen van 1600 euro.

  Waarbij we beide hebben gezegd dat deze uit te pot van onvoorziene zaken van de organisatie mag weg komen omdat de oude bewindvoerder dit heeft verzuimt.

  Het tweede betref een gezondheidszaak waarbij een tandarts heeft aangedrongen om iets aan de tanden te laten doen omdat de gezondheid eraan onder door gaat.

  De bewindvoerder moest hierbij contact leggen met de tandarts en koppelt ons terug dat de tandarts afspraak niet gemaakt kan worden omdat dit met de begroting spaak loopt.

  Bij het bellen van de tandarts komt er naar boven dat de tandarts niet is gebeld maar de kaak chirurg en dat de bewindvoerder zelf het kosten plaatje niet kon overzien en het erop gooide dat de verzekering dit niet vergoedde, wat echter wel het geval is na een controle belletje met de verzekering zelf.

  Als laatste valt het op dat papieren uit 2016 niet zijn ondertekend die afgelopen week nog even snel getekend moesten worden, tevens zijn overzichten niet op te vragen omdat de smoes is dat ze zelf alles digitaliseren.

  We willen graag hulp wat nu ?

  Met vriendelijke groet,

 17. Ik heb sinds kort een nieuwe baan en zit in in minnelijk traject .bijna ten einde in april.nu heb ik voor werk mijn reiskosten en vog zelf van t leefgeld betaald 3 mnd en heb t nu terug gekregen de declaraties. Zonder overleg heeft ze t van de rekening afgehaald maar heb er geen extra geld voor gekregen .zelf reiskosten betaald mag dat wel zomaar dan.moet daar mijn vervoer ook weer van betalen toch . Heb genoeg saldo op de beheerrekening en alles betaald ?

  1. Schuldsanering.help

   Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. De bewindvoerder kan tot april besluiten nemen over uw financiële situatie. Er moet echt wel een verklaring voor zijn, hier heeft u recht op en kunt u ten alle tijden opvragen bij de bewindvoerder.

 18. Beste,

  Zoals gezegd heeft mijn bewindvoerder ondanks dat ik hem heb laten weten dat mijn inkomen drastisch veranderd is geen nieuwe VLTB berekening gemaakt en bleef mijn weekgeld al die tijd hetzelfde .
  Nu loopt het ten einde maar hij zet zelfs het geld in wat ik via het minnelijk traject gespaard heb in dus zodra ik eruit ben heb ik totaal niets na 6 jaar

  1. Schuldsanering.help

   Beste, zolang de schuld niet vereffend is heeft de bewindvoerder het recht om elk extra spaargeld in te zetten om de schuld terug te betalen. Helaas kan dit leiden tot een situatie waarin u geen spaargeld meer heeft aan het einde van het traject.

 19. Anoniem,

  Mijn minnelijk traject loopt ten einde alleen wat mij bevreemdt is dat mijn bewindvoerder nu de eindrekening op aan het maken is en met allerlei vragen komt zoals waarom ik nog steeds benzine geld krijg terwijl ik al een jaar afgekeurd ben.
  Toen ik afgekeurd ben heb ik hem meteen verwittigd dat mijn inkomen drastisch naar beneden was gegaan en ik had verwacht dat hij op dat moment een nieuwe VLTB berekening zou hebben gemaakt ,maar nu blijkt dat hij dit dus niet gedaan heeft en komt nu met deze vragen.
  Zelf heb ik toen mijn inkomen naar beneden ging en merkte dat mijn weekgeld en tegemoetkoming benzine geld het zelfde bleef mijn huurhuis opgezegd daar er voor de bank niet veel meer overbleef en ben toen bij iemand ingetrokken.
  Ik had het idee dat hij een vast bedrag had afgesproken met de schuldeiser ( ik heb er maar 1 ) waardoor er niets veranderde, maar helaas blijkt dit niet zo te zijn.

  Moet ik me zorgen maken ??

  1. Schuldsanering.help

   Beste, zodra uw financiële situatie veranderd zal de bewindvoerder de VLTB berekening aanpassen op uw nieuwe draaglast. Dit kan daarom meerdere keren gebeuren tijdens een WSNP traject. Mocht u het hiermee niet eens zijn dan is het altijd mogelijk om beroep aan te tekenen bij de bewindvoerder.

 20. Sept 2018 traject gestart bij sbn. schuldeisers aangeschreven. Ik ben ook vltb gaan afdragen. Daarna stilte ondanks diverse mail van mij. In okt 2019 Vifoor ingezet voor contact. Waren bezig met verzoekschrift. Nu April 2020 zijn ze er nog mee bezig. 2 jaar! ik begrijp dat schuldeisers 1e half 2019 al gereageerd hebben; gaan nu weer verder met beslagleggen etc… wat moet ik nou met sbn? Dit kan toch niet?

 21. door het verlies van mijn baan en het vertrek van mijn partner in 2015 ben ik in de financiële problemen gekomen;
  Medio 2017 werd na tussenkomst van stichting MEE en de GSD de Kedietbank ingeschakeld en na beëindiging van mijn WW kreeg ik januari 2018 een bijstandsuitkering.

  Mijn ex-partner woont in t buitenland en voor de wet zijn wij nog niet gescheiden, waardoor haar buitenlands inkomen bij mij wordt meegerekend voor de zorgtoeslag, waardoor ik geen zorgtoeslag krijg.
  Op advies werd hierop een bewindvoeringstraject gestart, waarbij de griffiekosten door de GSD zijn betaald en medio april de onder bewindstelling utgesproken,

  Eind januari werd een leerwerk traject gestart en de bijstandsuitkering beeindigd.

  NA AANSTELLING van mijn Minnelijk Bewindvoerder werd geweigerd de door mijn werkgever betaalde onkosten declaraties aan mij uit te betalen, waardoor het werken mij onmogelijk werd gemaakt en ik telefonisch OOK VOOR MIJN BEWINDVOERDER niet bereikbaar was.
  Op de momenten dat ik de bewindvoerder kon bellen (buiten zijn spreekuur) hield deze zich voor mij onbereikbaar. Op emails werd niet gereageerd

  Hoewel, naar achteraf gebleken, ruim voldoende op mijn rekening aanwezig was, werden rekeningen niet betaald, dreigde wederom huisuitzetting en werd loonbeslag gelegd, hetgeen heeft geleid tot een dermate stressvolle situatie dat het leerwerk traject door de werkgever voortijdig werd beëindigd.

  Gelukkig kon ik met de inmiddels opgedane kennis en ervaring vrij snel elders aan de slag, maar de relatie met de bewindvoerder is er niet door verbeterd.

  Ik word weer rechtstreeks door schuldeisers benaderd, met aanzeggingen van juridische geldverslindende procedures, aangezien mijn bewindvoerder niet wenst te reageren.

  Inmiddels is mij duidelijk geworden dat met uitzondering van gemeentelijke heffingen en de zorgpremies, alle vaste lasten over de periode april 2018 tot heden zijn betaald. Dat maandelijks door de windvoerder 147,50 wordt ingehouden voor eigen rekening en 625,00 voor eigen rekening ivm de intake kosten.

  Leefgeld, 50,00 p/wk, werd niet consequent betaald, omdat de eigen rekening, totaal inmiddels 1.801,01 in 10 maanden, voor ging.

  Aflossingscapaciteit is er niet en hoewel het traject is opgestart vanuit de bijstand weigert de GSD een bijdrage in de kosten van de bewindvoering en verwijst naar de bewindvoerder welke niet wenst te communiceren.

  Nu ook schuldeisers mij weer rechtstreeks benaderen, terwijl het juist de bedoeling was dat ik onder de bewindvoering tot rust zou komen en een nieuwe start kon maken ben ik bang dat de stress ook in mijn huidige werk zal doorwerken en ik opnieuw zonder werk zal komen.

  Wie helpt mij hieruit ?

  1. Schuldsanering.help

   Beste Roger,

   Een vervelende situatie. Probeer zoveel mogelijk contact per telefoon te vermijden. Dit is lastig om terug te halen mocht het eventueel in een rechtszaak uitmonden. Zorg voor email contact zodat alles op papier staat, heeft u iets besproken per telefoon laat dit dan bevestigen per email. Hierdoor heeft u in ieder geval alle emails ter naslagwerk. Mocht de bewindvoerder zijn werk blijven verzuimen (afleidend uit jouw situatie dus hieraan kunnen geen rechten worden ontleent) dan is het verstandig om bij het schuldhulp punt in jouw Gemeente aan de bel te trekken. Deze kunnen meer advies op maat geven. Heeft u er alles aan gedaan om uw klacht over uw beschermingsbewindvoerder op te lossen? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de kantonrechter. Uw bewindvoerder ontvangt een kopie van uw klacht en mag per brief reageren. Zo’n 4 tot 6 weken na het indienen van uw klacht ontvangt u een oproep voor een zitting. U kunt uw klacht zelf aan de rechtbank uitleggen. Geeft de rechter u gelijk? Dan bepaalt de rechter hoe uw bewindvoerder de situatie kan oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnen 24 uur schuldhulp nodig? Neem direct contact met ons op.

Schuldhulp aanvragen

Let op: wij zijn een onafhankelijke organisatie.

Terug naar: Start » Klachten over uw bewindvoerder?