Heeft u klachten over uw bewindvoerder of de manier waarop het bewind uitgevoerd wordt. Dan kunt u deze hieronder kwijt via een comment. Wij zullen proberen advies te geven in deze vaak persoonlijke en lastige situaties. Een klacht kan namelijk ontstaan door een miscommunicatie of ander misverstand. Beide partijen ervaren hierdoor vaak problemen in het uitvoeren van hun taken. De schuldenaar in het reduceren van zijn schuld en de bewindvoerder in het uitvoeren van zijn advieswerk. Dit moet z.s.m. opgelost worden wil bijvoorbeeld een minnelijk traject tot een goed einde komen.

Direct schuldhulp nodig? Neem contact met ons op en ontvang direct hulp met uw schulden. Wij kunnen u niet helpen met het aanvragen van de WSNP

Direct schuldhulp

Let op

Let op. Het is nooit de bedoeling om mensen persoonlijk aan te vallen. Leg uw situatie daarom geheel anoniem uit met zoveel mogelijk detail. Hierdoor kunnen wij beter een inschatting maken van de situatie en advies op maat geven. Vaak helpt een frisse blik om tot een probleemoplossing te komen.

Schuldhulpverlening nodig? Neem contact met ons op en ontvang direct hulp met uw schulden. Wij kunnen u niet helpen met het aanvragen van de WSNP

Help mij

2 thoughts on “Klachten over uw bewindvoer?

 1. r.keuzenkamp@mabureau.nlelukk'
  Roger Beantwoorden

  door het verlies van mijn baan en het vertrek van mijn partner in 2015 ben ik in de financiële problemen gekomen;
  Medio 2017 werd na tussenkomst van stichting MEE en de GSD de Kedietbank ingeschakeld en na beëindiging van mijn WW kreeg ik januari 2018 een bijstandsuitkering.

  Mijn ex-partner woont in t buitenland en voor de wet zijn wij nog niet gescheiden, waardoor haar buitenlands inkomen bij mij wordt meegerekend voor de zorgtoeslag, waardoor ik geen zorgtoeslag krijg.
  Op advies werd hierop een bewindvoeringstraject gestart, waarbij de griffiekosten door de GSD zijn betaald en medio april de onder bewindstelling utgesproken,

  Eind januari werd een leerwerk traject gestart en de bijstandsuitkering beeindigd.

  NA AANSTELLING van mijn Minnelijk Bewindvoerder werd geweigerd de door mijn werkgever betaalde onkosten declaraties aan mij uit te betalen, waardoor het werken mij onmogelijk werd gemaakt en ik telefonisch OOK VOOR MIJN BEWINDVOERDER niet bereikbaar was.
  Op de momenten dat ik de bewindvoerder kon bellen (buiten zijn spreekuur) hield deze zich voor mij onbereikbaar. Op emails werd niet gereageerd

  Hoewel, naar achteraf gebleken, ruim voldoende op mijn rekening aanwezig was, werden rekeningen niet betaald, dreigde wederom huisuitzetting en werd loonbeslag gelegd, hetgeen heeft geleid tot een dermate stressvolle situatie dat het leerwerk traject door de werkgever voortijdig werd beëindigd.

  Gelukkig kon ik met de inmiddels opgedane kennis en ervaring vrij snel elders aan de slag, maar de relatie met de bewindvoerder is er niet door verbeterd.

  Ik word weer rechtstreeks door schuldeisers benaderd, met aanzeggingen van juridische geldverslindende procedures, aangezien mijn bewindvoerder niet wenst te reageren.

  Inmiddels is mij duidelijk geworden dat met uitzondering van gemeentelijke heffingen en de zorgpremies, alle vaste lasten over de periode april 2018 tot heden zijn betaald. Dat maandelijks door de windvoerder 147,50 wordt ingehouden voor eigen rekening en 625,00 voor eigen rekening ivm de intake kosten.

  Leefgeld, 50,00 p/wk, werd niet consequent betaald, omdat de eigen rekening, totaal inmiddels 1.801,01 in 10 maanden, voor ging.

  Aflossingscapaciteit is er niet en hoewel het traject is opgestart vanuit de bijstand weigert de GSD een bijdrage in de kosten van de bewindvoering en verwijst naar de bewindvoerder welke niet wenst te communiceren.

  Nu ook schuldeisers mij weer rechtstreeks benaderen, terwijl het juist de bedoeling was dat ik onder de bewindvoering tot rust zou komen en een nieuwe start kon maken ben ik bang dat de stress ook in mijn huidige werk zal doorwerken en ik opnieuw zonder werk zal komen.

  Wie helpt mij hieruit ?

  • Schuldsanering.help Bericht auteurBeantwoorden

   Beste Roger,

   Een vervelende situatie. Probeer zoveel mogelijk contact per telefoon te vermijden. Dit is lastig om terug te halen mocht het eventueel in een rechtszaak uitmonden. Zorg voor email contact zodat alles op papier staat, heeft u iets besproken per telefoon laat dit dan bevestigen per email. Hierdoor heeft u in ieder geval alle emails ter naslagwerk. Mocht de bewindvoerder zijn werk blijven verzuimen (afleidend uit jouw situatie dus hieraan kunnen geen rechten worden ontleent) dan is het verstandig om bij het schuldhulp punt in jouw Gemeente aan de bel te trekken. Deze kunnen meer advies op maat geven. Heeft u er alles aan gedaan om uw klacht over uw beschermingsbewindvoerder op te lossen? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de kantonrechter. Uw bewindvoerder ontvangt een kopie van uw klacht en mag per brief reageren. Zo’n 4 tot 6 weken na het indienen van uw klacht ontvangt u een oproep voor een zitting. U kunt uw klacht zelf aan de rechtbank uitleggen. Geeft de rechter u gelijk? Dan bepaalt de rechter hoe uw bewindvoerder de situatie kan oplossen.

Geef een reactie